ÜRÜNLERİMİZ:

Anasayfa

Ürünlerimiz

Unitarımın nıgde ve altuhısar tarlaları arasında yayılmış toplam 275 hektar elma bahçeleri vardır. bu ağaçlar 3,5 x 1 paralel düzende kısa ve yarı kısa olgun ağaçlar üzerinde bir kaç farklı aşılanmış şekilde yerleştirilmiştir. bu sistem kısa elma yetiştiriliciği adlı yeni bir sisteme göre yapılmışıtır. dikdiğimiz farklı çeşitler arasında galaxy granny smith ve fuji gibi standart çeşitlerin yanında scarlet chief gibi çeşitler vardır. meyveliklerimiz damla sulama sistemiyle beslenir damla sulama sistemi otomatik olarak çalışır ve tamamen bilgisayrlıdır. elma düşüm boruları yatay olarak 80 cm de asılıdır. her 1 metrede delik vardır. ağaçlar 2 deliğin ortasındadır her delikten bir saatte 3,7 lt miktar su bırakılır. sıklıkla görülen dolu problemine karşı net sistemi geliştirilmiştir 3,5 metrede asılı olan bu ağlar tüm meyveliği (ya da alanı) kaplamaktadır.
Bu ağlar elmayı doludan korurken aynı zamanda direk güneş ışığı alarak yanmasınıda önler budma çeşitleri çeşitli şekillerde kış aylarında yapılır. uykuya yatan agaçlar mart sonunda uyanır. çiçek ve yaprak vermeye başlar, gübreleme nisan başları civarında başlar ve eylül ayı üretim süresine kadar devam eder. gübre sulama sistemi ile birlikte verilir. mayıs ayında çiçeklenme dönemi başladığında arıları tozlaşma ( pollination) için kullanırız. hasattan bir ay önce meyvelerimize yaptığımız koruma herhangi bir kirlenmeyi engeller ve ISO 9001 ve EUREPG tarafından belirlenen sıkı kurallara uygun güvenli olarak yenecek hale getirir. 2013 yılında 10 bin ton elma üretebileceğimizi tahmin ettik elma hasati ağustos ayında başlar ve 4 haftaya kadar sürebilir. meyveler zarar görmemesi için çok dikkatli seçilmiştir. bunun için özel kasalar üretilmiştir. dikkatlice toplanan meyveler özel üretilmiş kasalara yerleştirilir. traktörler tarafından tarladan alınan meyveler işlenmek ve pakatlenmek için ambara götürülmek üzere kamyonlara yüklenir.
UNI tarım ve niğde altunhisar tarlaları arasında yayılmış toplam 116 hektar nektarin bahçelerine sahiptir. ağaçlar 4.5 x 4.5 paralel şekilde yerleştirilmiştir. ve 1.5 x 4.5 apart pino biçiminde yerleştirilmiştir. nektarın çeşitlerimiz spring bright , red jewel , maria aurelia , big top , star red gold , orion francesea , late fair , super red , maillara , flavella , gartella , june brite , early silver , venüs , flame glo , garnifola , garofa , rubra , nectaprima maguique big dir. bu meyve bahçelri de damla sula adlı sulama sistemi ile beslenir. damla sulama sistemi otomatik olarak çalışır ve tamamen bilgisayarlıdır nektarin dusum boruları yatay olarak yerleştirilmiştir.
sulama delikleri 33 cm araylıdır ve hemen hemen her koke bir delik denk gelir saatte her delikten 1,7 lt miktar su bırakılır dolu gibi hava sorunlarını önlemek için meyve bahçelerinde kullanılan net sistemi elma bahçeleriyle ortak olarak ele alınmıştır bu bitkilerin çiçeklenmesi 3 aşamalı olarak açıklanabilir : orta çiçeklenme çeşitlerine göre geç çiçeklenme yurt dışından getirdimiz yüksek eğitimli uzmanlar tarafından yetiştirilen çalışanlarımız farklı budamalar yapabilmektedir. ağaç büyürken budamayla verilen şekil her ağaçdan com daha fazla ürün almamızı sağlar nektarin ağaçları için yapılan 2 budama şekli yaz ve kış budamasıdır ağaçlar kış uykusundan uyanmadan önce mart sonuna doğru kış budaması yapılır. yaz budaması temmuz ağustos aylarında yapılır. temmuz ortasından eylüle kadar hasat mevsimi başlar nektarin hasatı çok hassastır ve zarar görmemeleri için özel çaba gösterilir.
80 cm seviyede yerleştirilmiş erik düşüm borularında 33 cm arayla delik bulunur ve her delik bir koke denk gelir. bu deliklerden saatte 17 litre su bırakılır meyve bahçeleriyle aynı net sistemi burada bulunur. yurt dışından getirdğimiz yüksek eğitimli uzmanlar tarafından yetiştirilen çalışanlarımız farklı budamalar yapabilmektedir. ağaç büyürken budamayla verilen şekil her ağaçdan çok daha fazla ürün almamızı sağlar.erik budama da yaz ve kış 2 budama şekli vardır . ağaçlar kış uykusundan uyanmadan kış budama yapılır. Yaz budaması yaz ve temmuz aylarında yapılır böceklenmeyi önlemek için diğer meyve bahçerindeki gibi anti böcek ilacıyla spreyle yapılır. hasat zamanı temmuz ortası gibi başlar ekime kadar devam eder nektarinde oldğu gibi dikkatlice toplanan meyveler özel üretilmiş kasalara yerleştirilir. traktörler tarafından tarladan alınan meyveler işlenmek ve paketelenmek için ambara götürülmek üzre kamyonlara yüklenir.

Elma:

Nektarin:

Erik:

 

En Kaliteli Meyveler

İletişim Bilgileri:

Merkez Ofis:İSTİKLAL MAH. KIRKÜME EVLERİ DENADAI KOMPLEKSİ NO:10

ALTUNHİSAR / NİĞDE

Tel: +90 324 454 08 60

Fax:+90 324 454 08 58

Nigde Ofis :

YENİ MAH: ADANA CD. 91/101

SAZLICA KASABASI / NİĞDE

Tel:  +90 388 243 4660

Fax: +90 388 243 4657

İletişim Ofisi:

BARBAROS MAH. H.OKAN MERZECİ BLV. NO:58 BİLAS CENTER YENİŞEHİR / MERSİN

Tel:  +90 324 454 08 60

Fax:+90 324 454 08 58

Email : info@unitarim.com.tr

Web  : www.unitarim.com.tr

 

Bize Ulaşın:

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

© 2016 Unitarım. Tüm Hakları Saklıdır.